Archief 2010 (december)

Terug

Hoera, Christmas decorations

Even beginnen met het Engels van de mannen. Daar kunnen we dus geen genoeg van krijgen. Leonie heeft vanmiddag met de mannen een kerstboom gekocht. Als ze thuis komen, is het eerste dat Mees zegt: “Pak even mijn decorations, dan hang ik die in de boom.” En dan ‘decorations’ in accentloos Engels. Zo grappig!

Even beginnen met het Engels van de mannen. Daar kunnen we dus geen genoeg van krijgen. Leonie heeft vanmiddag met de mannen een kerstboom gekocht. Als ze thuis komen, is het eerste dat Mees zegt: "Pak even mijn decorations, dan hang ik die in de boom.” En dan ‘decorations’ in accentloos Engels. Zo grappig! Ze hadden dus al de hele week op school allerlei dingetjes voor de kerstboom gemaakt. En als verrassing kwam vandaag Santa op school. De enige teleurstelling was, dat hij slechts een ballon voor alle kindjes bij zich had. En dat maakte Santa een stuk minder cool dan Sinterklaas. Goed zo. De mannen kregen vandaag hun rapport en vanaf nu is het hier zomervakantie. 6 weken lang geen school.

 

In het weekend kwamen Gerda, Pat, Pat sr. en hun zoontje Deneb hier BBQ-en. Terwijl de mannetjes eindeloos met elkaar in de weer waren, zaten wij lekker in de tuin. Dat was de laatste zon in een hele tijd, want sindsdien regent het vooral.

 

Dinsdag was Leonie jarig en de mannen waren daar maandagmiddag erg druk mee. We zijn met z’n drietjes oorbelletjes voor mama gaan kopen en de mannetjes kozen hartjes. Ik heb nog geprobeerd om ze over te halen om andere te kiezen, maar wat ik ook deed, de keuze bleef hartjes. Prima, hartjes zijn het geworden. Allebei een oorbel in een mooi doosje als kadootje ingepakt. Daarna zijn we naar de bloemenwinkel gereden en mochten de mannetjes een bloembak-met-bloemetjes-voor-in-de-tuin uitzoeken. Pieter koos zijn drie plantjes paars, paars, blauw. Mees daarentegen geel, oranje en roze. Dat is een wat eigenaardige kleurencombinatie geworden, maar wel erg vrolijk. Vervolgens zijn we een uur in de weer geweest om de plantjes in hun hangmandjes te planten, maar het resultaat mocht er wezen. De mannetjes worden ouder, want ze kregen het voor elkaar om het geheim te houden voor mama tot de volgende morgen. Mama vondt het schitterend.

’s Middags kwamen er 4 vriendinnen en 9 (!) kinderen op verjaardagsbezoek. Dat zijn er teveel. Nou ja, kinderen dan. Wat een chaos. Ik denk dat we wel 2 uur bezig zijn geweest om alles weer op te ruimen. De kindjes vonden het overigens geweldig en waren erg teleurgesteld, toen iedereen weer naar huis ging. ’s Avonds kwam Amelia oppassen en zijn we in Devonport gaan eten. Erg gezellig. Vorig jaar Martinique en dit jaar Nieuw Zeeland, ik kan me vervelender plekken voorstellen om je verjaardag te vieren…

 

Woensdagavond zeilden we mee in de laatste woensdagavond race van het seizoen.  Er stond erg weinig wind en over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd (Leonie: bij gebrek aan ‘local knowledge’ kozen we de verkeerde kant van het kruisrak). Het was overigens wel erg gezellig en na afloop hebben we met het team gegeten en gedronken op de jachtclub.

 

Volgende week gaan we een paar dagen naar Rotorua en daar kijken we erg naar uit.