Archief 2010 (december)

Terug

kerst in de zomer

Als we terugkomen uit Rotorua, liggen er kadootjes onder de kerstboom van Jop en Miriam. Wat is dat feestelijk thuiskomen. De mannen kopen een kalkoen en met z’n 3-en zepen we het beest in met olijfolie, knoflook, zout en peper en pakken we de kalkoen in met spek. 3 uur later zitten we met z’n viertjes aan het kerstdiner. Toch wel vreemd. Pas nu realiseren we ons, dat kerst echt zo’n familieding is. Overigens is het wel erg gezellig hoor, maar ook een klein beetje stil.

Als we terugkomen uit Rotorua, liggen er kadootjes onder de kerstboom van Jop en Miriam. Wat is dat feestelijk thuiskomen.

De mannen kopen een kalkoen en met z’n 3-en zepen we het beest in met olijfolie, knoflook, zout en peper en pakken we de kalkoen in met spek. 3 uur later zitten we met z’n viertjes aan het kerstdiner. Toch wel vreemd. Pas nu realiseren we ons, dat kerst echt zo’n familieding is. Overigens is het wel erg gezellig hoor, maar ook een klein beetje stil.

We gaan een ochtend met Deneb, zijn vriendinnetje Beth en zijn pappa naar de dierentuin en de kids rennen eindeloos achter elkaar aan. Ze zien ook nog een paar dieren, maar dat is duidelijk ondergeschikt.

Gisteren was nog een mooi dagje. Ik ben ’s middags gaan duiken met een duikbuddy, die voor kerst een nieuwe ‘speargun’ gekregen had. Leuke duik, niets gevangen. Ik vond dat wel een geruststelling, omdat ik het ook wel een beetje spannend vond vanwege het zicht dat maar zo’n 3 meter was en we wisten dat op onze visstek ook Bronze Whalers (een haaiensoort die veel rond NZ voorkomt) rondzwommen. En haaien worden vaak wat enthousiaster, als er vers geschoten vis in het water drijft. Ik had i.p.v. een speargun een onderwatercamera meegenomen. Het leek me, dat ik dan niet de eerste zou zijn, die een knabbel zou krijgen. Beetje laf wel, als ik het zo teruglees… Daarna kwam Amelia oppassen en zijn we lekker gaan eten en naar de film ‘RED’ gegaan. Geniaal. Het eten en de film trouwens.

Vandaag is een feestdag, want opa en oma zijn aagekomen!! Ik ga met de jongens naar het vliegveld en de mannen vinden het schitterend. Wat een vrolijk weerzien. De komende 2 maanden blijven ze hier en gaan we samen rondreizen. Het was erg leuk om ze weer te zien. Ze hebben het tot 20:30 uur volgehouden en liggen nu heel diep te slapen. Morgen komen Mitch en Claire en vieren we hier met z’n achten oud en nieuw. We gaan een mooie bbq in elkaar draaien en in korte broek wachten tot het twaalf uur is.