Archief 2010 (december)

Terug

Sinterklaas en Santa Claus

Er staan nieuwe foto's online. Rick en Nikki nodigen ons uit voor Rick’s 40e verjaardag. Het thema is ‘Hollywood’. Ik leen hoge hakken van Claire en Adam trekt zijn zomerpak aan met een bloemenhemd eronder. Komen we daar, zijn er twaalf mensen… Dat hadden we niet verwacht. Maar het is toch een gezellige avond.

Rick en Nikki nodigen ons uit voor Rick’s 40e verjaardag. Het thema is ‘Hollywood’. Ik leen hoge hakken van Claire en Adam trekt zijn zomerpak aan met een bloemenhemd eronder. Komen we daar, zijn er twaalf mensen… Dat hadden we niet verwacht. Maar het is toch een gezellige avond.

 

Terwijl Adam een middag in het zwembad doorbrengt om zijn Rescue Diver diploma te halen, ga ik met de jongens naar ‘Holland House’, de Nederlandse Vereniging in Auckland, om Sinterklaas te vieren. De zaal stroomt vol en er zijn ongeveer 80 kinderen. We zingen heel hard met z’n allen en dan komt Sinterklaas binnen, gevolgd door twee Zwarte Pieten. Veel kinderen van Nederlandse ouders spreken geen Nederlands en sommige kinderen zijn wellicht zelfs derde generatie, dus Sinterklaas doet alles in het Engels met een dik Nederlands accent. De jongens brengen hun geknutselde stoomboot naar Sinterklaas en hij vindt ze zo mooi, dat hij ze meeneemt naar Spanje. Het uitdelen van alle kadootjes duurt erg lang en wordt onderbroken door een optreden van een goochelaar. De kindjes kijken ademloos toe, hoe hij dwars door een ballon heen prikt, zonder dat die knapt. En als een kindje op uitnodiging in de ballon prikt, knapt de ballon wel en komt ineens het konijn weer tevoorschijn, dat hij net had weggetoverd. Dan gaat het uitdelen van de kadootjes weer verder. Ondertussen worden we door hardwerkende vrijwilligers getrakteerd op ontbijtkoek, krentenbrood en boterhammen met hagelslag. Zwarte Piet deelt veel snoep uit en bij vertrek krijgen alle kinderen een zak pepernoten en een chocoladeletter mee. De jongens vinden het spannend en schitterend. Ze krijgen een mooie hijskraan en een kiepwagen.

 

Na het ontbijt wordt er ineens heel hard op de deur geklopt. De deur gaat open en het regent pepernoten in de woonkamer. De voetstappen verdwijnen weer snel door de hal en als we buiten gaan kijken, zien we niets meer. Zwarte Piet had zeker haast. Pappa heeft natuurlijk alles gemist, die zat op de wc… We pakken alle kadootjes uit, maar we hebben maar kort de tijd om er mee te spelen, want we gaan naar de ‘Santa Parade’ in Devonport. De optocht is in onze ogen (we zijn de carnavalsoptocht uit Denekamp gewend) niet erg indrukwekkend, maar de optocht wordt afgesloten door niemand minder dan… Santa Claus. Gelukkig stellen de mannetjes geen ingewikkelde vragen. Sinterklaas is voor de Nederlandse kindjes en Santa Claus voor de rest… Het is enorm druk in het park en er is veel te doen en te zien. Het gaafste is de brandweer. Ze hebben allerlei activiteiten georganiseerd. Mees en Pieter mogen even in een echte brandweerauto zitten, zien een flinke vlam in de pan slaan, mogen meedoen aan een brandoefening en met een echte brandweerslang spuiten.

 

De overburen nodigen ons uit voor een BBQ. Louise heeft ook haar andere twee renmaatjes en hun families uitgenodigd, dus het is een drukte van jewelste. Er rennen acht kinderen rond. Ze hebben een klein zwembad en er is veel waterpret. Als de kindjes gegeten hebben, worden ze voor een filmpje gezet en gaan de grote mensen in alle rust eten. Het is een hele gezellige avond.

 

In het zogenaamd veilige Devonport moet je toch op je spullen passen. De deur van de auto staat open, terwijl Adam de auto de avond daarvoor gewoon op slot had gedaan. De TomTom is gestolen en een oude kapotte I-phone (met veel telefoonnumers en foto’s). Gek genoeg is er geen schade aan de autodeur. De radio zit er ook nog in en de gereedschapskist hebben ze gelukkig niet gezien. Vervelend idee, dat het zo makkelijk is om in onze auto in te breken. Voortaan moet dus echt altijd alles eruit worden gehaald.

 

W.v.t.t.k.: Blake, de overbuurjongen, komt een middag spelen en bouwt samen met Mees de legodingen, die hij van Sinterklaas kreeg. Mees maakt kerstboomversieringen op school. Pieter begint nu ook meer Engels te praten. We hebben vandaag onze eerste komkommer uit eigen tuin gegeten.