Archief 2010 (juli)

Terug

Bora Bora!!

(Er staat een nieuw filmpje online van onze aanloop naar Bora Bora) De Elixir (met twee kleine jongetjes) en de Fine Gold (beide uit Australie) steunen ons bij de wedstrijd Nederland-Uruquay. We zitten met z’n allen in een kleine bungalow (hotelkamer) gepropt rond een klein televisiescherm, terwijl de kindjes buiten in het zand rondscharrelen. Wat een spannende wedstrijd! Helaas krijgen we internet niet aan de praat, waardoor we veroordeeld zijn tot het vreselijke pro-Uruquay Franse commentaar. Maar met 3-2 kan de dag natuurlijk niet meer stuk! Er is een soort ‘aquarium’ bij het pension

waar we voetbal kijken. In een afgescheiden stuk water zwemmen roggen, haaien, grote vissen en schildpadden. De kinderen vinden het prachtig. Daarna nog even lekker uitrazen op het strand. Mees probeert zijn nieuwe flippers uit en vindt het fantastisch.

Later in de middag zeilen we naar Apu Bay, waar we ankeren in 34 meter diep water bij Taravana Yacht Club. Prima plek, want er is internet, een strandje en vers stokbrood op loopafstand. Er zit ook een gloednieuw duikschooltje bij, dat wordt gerund door een jong Frans echtpaar met een zoontje van 4, Noa. Ze vinden het prima als we de jongetjes meenemen op de duikboot, dus dat doen we. Mees speelt heel leuk met Noa en Pieter vermaakt zich ook prima. Gek genoeg vinden ze het leuk op de duikboot en klagen ze geen seconde. De mamma van Noa heeft een heerlijke cake gebakken, die helemaal op gaat. De duik was mooi. We zijn wel een beetje verwend sinds de Tuamotus merken we. Het zicht was goed en er waren veel vissen, waaronder veel grote scholen vis. Er waren ook veel haaien, maar ‘blacktips’ zijn voor ons echt niet meer interessant… Maar ze waren wel veel te geïnteresseerd in ons. Ik ben bang dat ze hier gevoerd worden, dat lijkt in de Society Islands heel gebruikelijk te zijn. Op de terugweg varen we langs de marine van Raiatea, waar ze zo vriendelijk zijn om even te stoppen, zodat Adam de bestelde onderdelen bij de watersportwinkel op kan halen.

Onze wegen kruisen kort met Small Nest en Flash V, die terug zijn uit Bora Bora. Er is helaas maar weinig tijd om elkaar te spreken, maar als het goed is, zien we ze over een paar dagen in Bora Bora weer.

Adam denkt dat het voor de ankerlier beter is om de 65 meter ketting in twee keer omhoog te halen, dus hij haalt alvast 20 meter binnen en gaat dan met Pieter naar de bakker, zodat ik ondertussen met Mees school kan doen. Hij waarschuwt mij, dat ik in de gaten moet houden of we niet gaan krabben. En ja hoor, nadat Mees en ik klaar zijn met school, steek ik mijn hoofd naar buiten en zijn we al een heel eind afgedreven. Ik haal gauw de rest van de ankerketting binnen en start de motor. Adam is gelukkig al op de terugweg. We vertrekken daardoor iets eerder dan gepland naar Bora Bora.

Als we de genua uit willen rollen, gaat er iets mis. Kennelijk hebben we de genua de vorige keer niet zo netjes ingerold, want hij raakt in de knoop en een deel van het zeil vangt wind. Adam doet zijn best om de boel te ontwarren, maar het lukt niet. Uiteindelijk snijdt Adam de schoten bij de schoothoek door, rollen we de genua uit en weer in, maken de schoten opnieuw vast en rollen hem dan weer uit. Over een hobbelige zee zeilen we rollend de ca. 20 mijl naar Bora Bora. Daar ankeren we voor de Bora Bora Yacht Club.

Bora Bora… dat is zo’n naam die tot de verbeelding spreekt (perfect voor de marketing). We hebben er vaak over gedroomd om naar Bora Bora te zeilen en nu liggen we hier! Het heeft een indrukwekkende ‘skyline’ met hoge pieken en een mooie azuurblauwe lagune. De Bora Bora jachtclub is geweldig. Het is er enorm gezellig en er is een klein strandje bij voor de kids. En het mooiste is nog wel: ze laten hier zondagochtend de finale van de WK zien! Naast ons en Tangaroa ligt er nog 1 andere Nederlandse boot, de Dalwhinnie. We zijn dan wel niet niet in Nederland, maar we zullen er toch een mooi feestje van maken.