Archief 2010 (juli)

Terug

Ingeslingerd, nog 184 mijl

Hoe anders ziet een tweede dag op zee er altijd uit! We ontbijten in het zonnetje en zetten de parasailor erop. Het gaat niet erg hard, maar zo mag het wel een dagje extra duren. Wat we gisteren nog vergaten te melden, is dat de Wahoo met een enorme teaminspanning is binnengehaald. De mannetjes sprongen op vanuit hun plekjes achter het filmpje en riepen in koor "VIS!!!". Papa voelde zich niet helemaal lekker, dus mama hielp met het binnenhalen. De vis was er met bijna al onze lijn vandoor gegaan, dus het was een stevige klus. Om de beurt 5 meter binnenhalen en dan wisselen. Ondertussen pakt Mees de alcohol en blijft Piet enthousiast aanmoedigen. Mama pakt de grote haak om de vis vanuit het water de kuip in te kunnen trekken. Papa trekt de vis de kuip in en Mees gooit het flesje alcohol in z'n geheel in de vis z'n bek. Dood. Daarna zijn we een uur bezig om hem te fileren en in stukjes te snijden en in bakjes te doen en om vervolgens alles in vries- of ijskast te krijgen. Topklus.
De mannetjes spelen uren in een tentje, dat we bouwen met een laken over de kuiptafel. We bakken brood, maken water, zetten de generator een uur aan om alles op te laden en zitten lekker in de schaduw van de kuiptent. De mannetjes kleien, maken een mooi stickervel, dat boven hun bed mag hangen, ze worden (na het eten van een sappige mango) gedouched, en wij slapen lekker bij als de mannetjes hun middagdut doen.
Om 17:00 uur borrel met witte wijn en Franse kaas (we hebben er nog een paar uit de Carrefour), terwijl de mannetjes "Dierendokter Tom" kijken. De parasailor staat er nog steeds op en blijft er hopelijk de hele nacht op staan. Vanavond eten we vis, morgen ook trouwens…