Archief 2010 (juli)

Terug

Nog 29 mijl naar Niue

Het gaat gedurende de dag steeds harder waaien en om 16:30 uur laten we het grootzeil zakken en varen we verder op alleen de genua. De golven bouwen zich op en we worden wild heen en weer geslingerd. De jongens zijn gelukkig goed ingeslingerd (mede dankzij de rollerige ankerplekken van de laatste week) en laten zich door de golven niet uit het veld slaan. Sterker nog, ze bedenken een spannend spel.

Het gaat gedurende de dag steeds harder waaien en om 16:30 uur laten we het grootzeil zakken en varen we verder op alleen de genua. De golven bouwen zich op en we worden wild heen en weer geslingerd. De jongens zijn gelukkig goed ingeslingerd (mede dankzij de rollerige ankerplekken van de laatste week) en laten zich door de golven niet uit het veld slaan. Sterker nog, ze bedenken een spannend spel. Mees legt een wat grotere speelgoedauto onder een bankkussen, gaat er dan bovenop liggen en laat zich door de golven van bakboord naar stuurboord en weer terug rijden. Dikke pret. Mees gaat steeds leuker tekenen. Tot nu toe vooral poppetjes (kopvoeters), maar tot onze stomme verbazing tekent hij vandaag een zeilboot met mast, zeil, roer, kiel en raampjes in de romp en de boot wordt natuurlijk geel ingekleurd.
De hele dag hebbn we marifooncontact met de Tangaroa. We zien ze ook een groot deel van de dag. Small Nest raakt op een gegeven moment buiten marifoonbereik. 's Avonds spreken we Sea Level via de SSB. Zij zitten zo'n 20 mijl voor ons met vlak daarachter Sunboy en Go Beyond. Afgelopen nacht haalden we een zeilboot in, die we niet kennen en niet gesproken hebben. Kortom: file! Het zal vechten worden om de moorings bij jachtclub Niue. De tijd is weer een uur verzet. We lopen nu 13 uur achter op Nederland.