Archief 2010 (juni)

Terug

De reuze Dorade van Faaite

Vanochtend hebben we gespeeld op het strandje van Tetamanu Village aan de zuidpas van Fakarava. Het water is er enorm helder en het stikt er van de vissen, waaronder 'black tip sharks'. Mees vraagt: "Pappa, eten haaien ook kinderen?".

Brat en Picachou wonen aan het strand. De grootste van de twee is 7 jaar oud. Ze worden om de dag gevoerd door een van de dorpsbewoners. Ze eten een emmertje vol met rode visjes. Je kunt ze aaien. Het zijn de grootste papagaaivissen, die wij ooit gezien hebben. We hebben een foto van Pieter, die er eentje aait, dus dan krijg je wel een aardig idee. We hebben in Papeete weer internet, dus over een paar dagen komen er weer nieuwe foto's.
 
Vandaag zijn we met "Endless Summer" en "Sea level" naar Faaite gevaren. We vingen een 15 kg (!!!) Dorade (groter dan Mees), die we vanavond gezamenlijk op barbequeden (dat wil zeggen: de diepvries zit ook vol!). Nu samen in de hangmat naar de sterren kijken. Het is zo windstil, dat de sterren weerkaatsen op het spiegelgladde wateroppervlak. Schitterende dag.