Archief 2010 (juni)

Terug

Moorea, duiken en feestvieren

Er staan nieuwe foto's en filmpjes online. Gister was het feest. De nacht had veel wind gegeven, maar alle deelnemers hadden zich goed voorbereid op slecht weer en niet één was er gaan krabben. We hebben natuurlijk vaderdag gevierd. Papa sliep in de speelkamer, want Mees lag wegens koorts bij mama in het grote bed, en papa mocht dus uitslapen, feest. Papa werd wakker gemaakt met ontbijt op bed, twee schitterende kunstwerken, “vrij tekenen met schelpjes”, en

een mooi kettinkje met een traditionele Polynesische vishaak gemaakt van been. "Tangaroa” kwam op de koffie en de kids speelden heel lief. Daarna naar de kant. Er waren kano races, traditionele dansen, hoedenmakers, kidsactiviteiten, etc etc. Lunch was een traditioneel Tahitiaans buffet, dat veel traditie had en weinig smaak. We zijn helaas niet in de prijzen gevallen. Eén tot en met drie waren alledrie cats en gingen er met de prijzen vandoor. Wij werden uiteindelijk 11de, en 4de monohull, daar waren we behoorlijk trots op. We bleven overigens o.a. een Oyster 56 voor, maar moesten een J/42, een X-442 en een grote custom built voorlaten.

’s Middags regent het vooral en hebben we regenprogramma op de boot.

Vanmorgen ben ik met Greg een Zuid Afrikaan van de "Merlin”, gaan duiken. Hij kwam me in zijn dinghy halen en samen voeren we tot buiten het rif waar een aantal moorings liggen waar je aan vast kunt binden. Vond dat nogal spannend na ons duikincident in Galapagos en was een beetje bang voor een sterke stroom. Maar ik had al eerder met Greg gedoken en wist dat hij erg gedegen was, dus niet teveel zorgen. We maakten een plan en doken naar de bodem. Net als in de Tuamotus weer onbeperkt zicht. Er bleek weinig stroom gelukkig. Moorea staat bekend om haar Lemon sharks, en nog geen 5 minuten onderwater zagen we de eerste. Wat was dat spannend! Ik kreeg letterlijk kippevel onderwater, en werd daar direct weer erg zenuwachtig van, omdat haaien kunnen voelen hoe een duiker zich voelt. Een Lemon zou je voor de grap even moeten googlen (hoewel er een foto in de nieuwe serie zit, maar die is niet zo heel scherp), die zien er namelijk echt behoorlijk haaiachtig uit. En ze zijn hier groot, tussen de 3 en 4 meter! Naast spannend was het ook echt machtig om zo dichtbij zo’n indrukwekkend beest te duiken. En zoals altijd leek ook deze haai niet geïnteresseerd in ons. Een stukje verder werd ik plotseling totaal verrast door een zeeschildpad. Greg had hem al aan zien komen en was een filmpje gestart. Ik zwaai nog even vrolijk naar Greg en draai me vervolgens weer om, om me rot te schrikken van de schildpad die plots vlak naast me zwemt. Normaal zijn zeeschildpadden niet zo tam, en normaal raak je ze ook niet aan. Maar deze leek gewoon even wat liefde nodig te hebben. Hij bleef een hele tijd met ons mee zwemmen. Daarna nog drie Lemons gezien en veel Blacktips. Het was weer een geniale duik. We hebben van de schildpad en van de Blacktip een filmpje gemaakt dat je kunt vinden onder "film”. (we weten nu hoe het werkt om films op te laden dus zullen dat ook vaker gaan doen)

De rest van de dag was regenachtig en we hebben lekker bij "Tangaroa” gespeeld, koffie gedronken en pannenkoeken gegeten. Heerlijk dagje.