Archief 2010 (november)

Terug

Buurtborrel, Thomas en een overdosis hardlopen

Vrijdagochtend gaan de jongens niet naar ‘preschool’. Dan gaat Adam met Pietje op pad en doen Mees en ik ongeveer anderhalf uur het lespakket van de Wereldschool. We hebben heel wat afgeknutseld de laatste tijd: de tropen, de Noordpool, Nederland en een sneeuwbui. ’s Middags gaan ze naar zwemles.

Vrijdagochtend gaan de jongens niet naar ‘preschool’. Dan gaat Adam met Pietje op pad en doen Mees en ik ongeveer anderhalf uur het lespakket van de Wereldschool. We hebben heel wat afgeknutseld de laatste tijd: de tropen, de Noordpool, Nederland en een sneeuwbui. ’s Middags gaan ze naar zwemles.

 

Vrijdag had Adam zijn eerste Rugby-wedstrijd. Hij kende de regels nog niet goed en wist soms niet wat hij moest doen als hij de bal had, maar hij was redelijk fit en hij mocht blijven. De volgende twee dagen heeft hij veel in bad gezeten om de pijn te verzachten, maar hij heeft wel weer zin in de volgende wedstrijd.


Vrijdag was het ook Guy Fawkes. Een Britse feestdag, waarbij ze vieren dat het Guy Fawkes niet gelukt is om het parlement op te blazen. Wij wonen in een buurt met veel Britten en waren door de overburen uitgenodigd om het vuurwerk te bewonderen. We hadden voor het eerst oppas. Amelia is 15 en woont aan de overkant (andere overburen). Het ging heel goed en de jongens vonden haar lief. Ze las voor in het Engels en ik hoorde Mees zeggen: "Look at this”. Het begint dus langzaamaan te komen.

 

Zaterdag hadden we eindelijk onze buurtborrel. Ik had me helemaal suf gewerkt om het huis netjes te krijgen, maar het was schitterend weer en niemand is verder gekomen dan de tuin… Het was gezellig, borrelhapjes op de BBQ en Mees en Piet waren zoet aan het spelen. Het is hier gewoonte dat je ongeveer zoveel drank meeneemt als je zelf denkt op te drinken, dus de grote hoeveelheid bier die we met veel moeite in de ijskast hadden weg gestouwd, is onaangeraakt gebleven.

 

Zondag zijn we samen met de familie Brownlow (Eric zit bij Mees en Pieter op school en zijn moeder, Rixt, is Nederlands) naar een ‘Thomas de trein’-evenement (Thomas is net zoiets als Bob de Bouwer) geweest. Oude treinen zijn opgeknapt en in de juiste kleuren geverfd en er zit een gezichtje op. De kinderen vonden het geweldig. We maakten een treinritje, er was een springkussen, ze mochten een gipsen treintje verven en er was een klimtrein. Het was ongelofelijk druk bezocht. Daarna zijn we met z’n allen gaan lunchen bij een restaurant met een hele relaxte tuin, waar de kids lekker rond konden rennen.

 

Vandaag kwam Lara BBQ-en. We hebben haar in voor het eerst in de Markiezen ontmoet. Ze zeilde met haar vriend Jason als opstapper mee op een catamaran. Grappig dat je dan vijf maanden later in Nieuw Zeeland in een huis zit bij te kletsen.

 

Adam is de hele week heel druk geweest met de boot. Hij heeft verschillende lieren uit elkaar gehaald, schoongemaakt en ingevet en heeft vandaag de hele dag samen met een ‘the fuel doctor’ de dieseltanks schoongemaakt. Hopelijk zijn we nu voorgoed van de ‘dieselbug’ af.

 

Ik kan helaas niet golfen of tennissen en rugby is niet echt een vrouwensport, dus als iemand vraagt: "ga je mee rennen?” zeg ik: "ja”. Zo kwam het dat ik gisteren ’s ochtends drie kwartier heb gerend met Gerda (haar zoon zit bij Mees en Pieter op school) en ’s avonds drie kwartier heb gerend met Louise, de overbuurvrouw…. Ik heb het volgehouden, maar was wel zo rood als een kroot. Vandaag veel spierpijn en morgenochtend ga ik weer. Ik krijg zo een massage van Adam, dat is dan wel weer het voordeel van spierpijn…