Archief 2010 (september)

Terug

Opua, Nieuw Zeeland!

Vanmorgen om 11:00 voeren we "the bay of Islands" binnen. Een gigantische baai, vol met bootjes, ferries, toeristenbootjes en nog meer drukte, heerlijk! Na 7 dagen eenzaamheid (we zagen slechts 1 boot en dan ook nog alleen op de AIS) eindelijk weer leven.
 
Het was een mooi tripje. Van alles wat. Van keiharde wind en hoge golven tot dagen achtereen motoren. Prima, we zijn er en alles is nog heel. We zijn een van de eerste jachtjes van het seizoen en daar zijn we best een beetje trots op. Ook op elkaar, op de mannetjes en natuurlijk op Elena.
Aangekomen in Opua wachten we aan de quarantaine steiger op Agriculture en op Douane. Agriculture wil nogal veel weten en neemt uiteindelijk onze honing, knoflook, bananen, popcorn en mayo in beslag. De rest hadden we preventief opgegeten of al overboord gegooid. Ze zijn hier nogal streng, hoewel het een beetje op protectionisme van de eigen markt lijkt.
Douane had gelukkig maar weinig tijd, was een beetje boos dat we geen 48 uur 'prior notice of arrival' hadden gedaan, en ging niet opzoek naar drank, wat je eigenlijk niet bij je mag hebben. Elena-Douane 1-0 Daarna direct de kant op naar Opua. Opua is goed gemarket want het blijkt niets te zijn, drie huizen en een klein supermarktje. Stukzitten. Met de taxi dan maar naar Pahia, iets groter, met pizzeria. Top.
 
En nu begint weer een nieuwe periode in onze reis. Op zoek naar een plek om 7 maanden te gaan wonen. Heerlijk gevoel is dat. We hebben morgen een auto voor een week gehuurd, en gaan eens fijn een stukje rijden om een leuk plaatsje, goed schooltje en leuk huisje te vinden. Waar? Tussen hier en Auckland zo'n 300 kilometer zuidelijker. Dat moet een beetje het gevoel van emigreren zijn. Je komt in een nieuw land en je kunt zomaar overal heen. Dat gevoel is te gek. We drinken er een glas Nieuw Zeelandse wijn op.
En nu naar bed, het is 20:00 maar we zijn moe. We mogen na een week eindelijk weer eens samen in één bed slapen en tegelijk! Niet gek hé?!