Archief 2010 (september)

Terug

Rotdag

Vanochtend om 7:30 uur gaat het, zoals voorspeld, veel harder waaien. We reven grootzeil en genua. We hakken aan de wind tegen de golven in en later komt de wind iets ruimer in. De golven bouwen zich op vanwege de storm die bij Nieuw Zeeland woedt. Het is daardoor een hele pittige dag. Zowel Mees als Adam zijn zeeziek.

Vanochtend om 7:30 uur gaat het, zoals voorspeld, veel harder waaien. We reven grootzeil en genua. We hakken aan de wind tegen de golven in en later komt de wind iets ruimer in. De golven bouwen zich op vanwege de storm die bij Nieuw Zeeland woedt. Het is daardoor een hele pittige dag. Zowel Mees als Adam zijn zeeziek. Mees houdt helemaal niets binnen en ligt de hele dag op een kussen op de grond in de kajuit naar luister-cd's te luisteren. Pieter is in het begin wat hangerig, maar heeft later nergens last van. Ik ga zelf goed, maar het kost me wel mijn uiterste inspanning om iedereen te verzorgen. De kuip ligt vol met ondergekotste kussenslopen, lakens en theedoeken. De afwas blijft staan tot betere tijden. Die komen er gelukkig wel aan.
 
De golven zijn nu op hun hoogtepunt (3.5-5.2 m.)en zullen alleen maar afnemen vanaf nu. Als Adam mij wakker maakt voor mijn wacht, is de wind verder naar het oosten gedraaid en wat afgenomen. Eindelijk gaat het er dus wat rustiger aan toe. De jongens zijn nog steeds verkouden en Pieter heeft op dit moment een enorme hoestbui. Gelukkig houdt hij desondanks wel alles binnen. Ik hoop dat we het ergste gehad hebben van deze tocht. Nog 700 mijl naar Nieuw Zeeland.