Archief 2010 (september)

Terug

Topdag

Er is weer evenwicht. In mijn buik vooral. Hoewel je volgens mij meer zeeziek bent met je hoofd. Klote gevoel en ik had vooral erg met Meesje te doen, die aan het einde van de dag alleen nog maar wat spuug aan het opspugen was. Zijn buik was al uren leeg… Maar goed, ergens vannacht kromp de wind dus wat naar het oosten en werden de bewegingen van Elena rustiger. Wat is er de afgelopen tijd veel water over de boot gespoeld. Af en toe vloog er een golf tot voorbij de mast, en dat is ver. Mooi om te zien dat de boot in ieder geval een stuk zeewaardiger is dan haar bemanning. Nu varen we lekker halve wind de goede kant op. Het gaat niet erg hard, 5-6 knopen, maar we hoeven ons voorlopig nog geen zorgen te maken over nieuwe depressies boven Nieuw Zeeland, dus we vinden het wel best. Dan maar een dagje later aankomen.

Vanmorgen werden we dus heerlijk wakker. Mees was weer beter en klaar om bijgevoederd te worden. Hij begon vanmorgen met 3 wheetabixen, at 's middags 4 wentelteven, en schrokte vanavond veel vis, aardappelpuree en sla naar binnen. En tussendoor nog een peer en een appel. Hij is dus weer de oude. Verder moest er schoongemaakt en opgeruimd. Wat is het toch een heerlijk gevoel als je na een dag afzien weer mag genieten, alles komt weer in een ritme en er is weer evenwicht.

Vandaag gebeurden er overigens meer mooie dingen. We vingen een 8-9kg grote Wahoo (lekkere stevige witte vis, die we in de oven stopte met ajuintjes look en peentjes), we voeren over de 180 graden lijn heen en zijn nu dus weer op het oostelijk halfrond, lazen voor uit "de hangende zwaan", douchten op het achterdek, en het is nog maar 591 mijl.