Archief 2011 (april)

Terug

Nog 10 dagen

Nog 10 dagen en dan willen we vertrekken. Terug naar huis. Nog 7 dagen en dan wonen we weer op de boot. Dat alles is voldoende voor dikke vette stress. Ja, rond de wereld zeilen kan stressvol zijn…

Nog 10 dagen en dan willen we vertrekken. Terug naar huis. Nog 7 dagen en dan wonen we weer op de boot. Dat alles is voldoende voor dikke vette stress. Ja, rond de wereld zeilen kan stressvol zijn…

 

Zaken waar we vooral gestresst om zijn. De autopilot doet het nog niet, er moet een nieuwe stuurcomputer in, maar die schijnt lastig te krijgen te zijn. Ergens tussen Amsterdam en Auckland is een wasmachine onderweg. Die moet nog aankomen en dan nog worden ingebouwd. Het huis moet leeg, een deel van de inboedel moet verkocht en een deel moet terug naar de Elena. En dan nog even beslissen welke route we naar huis gaan nemen. Kortom: stress.

 

Elena staat nu op de kant en ik ben druk bezig om een nieuwe antifouling erop te smeren. Het is een ander merk dan de vorige (die overigens meer op profouling leek), dus moet alle oude verf eraf geschuurd. Inmiddels zit de eerste laag nieuwe antifouling erop. Saildrive olie is vervangen. De propeller is schoongemaakt en behandeld met een in Nieuw Zeeland enorm populair product: Propspeed. Die behandeling zou elke aangroei op de prop moeten voorkomen en dat scheelt diesel en snelheid.

 

Leonie heeft enorm hard gewerkt om voor maanden eten in te kopen en alles een plekje te geven. We hebben nu zoveel mogelijk etenswaar in afsluitbare plastic bakken gedaan, in de hoop dat we daardoor iets minder huisdieren zullen krijgen. Een terugreis zonder kakkerlakken, booklice, meeltorren en maden die in motjes veranderen, zou welkom zijn.

 

Naast stress, hebben we vooral heel veel zin om weer te gaan varen. Het is een heerlijk gevoel om nu aan het laaste deel van onze reis te beginnen. Het wordt hier nu langzaam koud, dus het wordt ook tijd om weer te gaan. Het wordt ook weer vroeg donker, want de wintertijd is hier ingegaan. Wij lopen nu tien uur op Nederland voor. We zijn erg benieuwd hoe de mannetjes zich weer zullen aanpassen aan een leven op de boot. We proberen ze er al een tijdje zo goed mogelijk op voor te bereiden en het lijkt erop, dat zij er ook wel naar uitkijken. Ze tellen het aantal nachtjes slapen af. Volgende week een update vanaf de boot!!