Archief 2011 (december)

Terug

Klussen aan Elena

Vrijdagmiddag gaat Elena het water uit. Ze heeft een flinke schelpenverzameling op haar buik, dus nieuwe antifouling is geen overbodige luxe. Daarnaast wordt het geel van de romp gepolijst en de buiskap gerepareerd. Ondertussen werkt Adam een hele lijst met bootklussen af. Nieuwe olie in de saildrive, schroeflagers vetten, zeerelingnet weer netjes vastzetten, ankerketting opnieuw markeren en de beide stuurstanden schuren en lakken. En verder nog 20 kleine dingetjes.

We slapen in een hotelletje in de marina en ik hang de hele dag met de jongetjes aan het zwembad of in onze hotelkamer. Af en toe gaan we even bij pappa en de Elena kijken. Elena ziet er na een kleine week weer schitterend uit. Het lijkt wel alsof ze opnieuw geverfd is, zo mooi is het geel en het wit van de opbouw gepolijst.

We krijgen een paar uur bezoek van onze nieuwe Franse vrienden, die met een taxi langskomen vanuit een andere haven. Ze zwemmen en lunchen met ons. 's Avonds is er een bikinishow van de bikiniwinkel in de marina. De jongens (alledrie) kijken hun ogen uit. Er wordt eerst een dans met kaarsen opgevoerd en dan begint de catwalk met tien modellen in bikini. De show eindigt met vuurwerk. Topavond.

We gaan ook een dagje naar Splash Jungle. Dat is een waterpretpark met fantastische glijbanen, een golfzwembad, een stromende waterbaan, etc. We hebben ruim 3 uur dikke pret.

Helaas zijn de jongetjes door het Franse meisje, Niobe (2), aangestoken: keelpijn, hoesten en Pietje had vandaag de hele dag koorts. Morgen gaat Elena aan het eind van de dag weer het water in. En gaan we opzoek naar een mooi plekje om kerst te vieren.
 
Nog even een mooi moment. Pietje kan officieel zwemmen. Hij zwemt vooral onderwater en komt dan even boven op een teug lucht te halen en verdwijnt vervolgens weer onder. Zo kan hij al een heel stuk afleggen. Schitterend vinden wij dat. Waarschijnlijk zijn wij net zo trots als een ouder in Nederland wiens kind plotseling kan fietsen...