Archief 2011 (februari)

Terug

Wedstrijdje, en samen weg

Eerst nog even een kort berichtje over ons woensdagavond wedstrijdje. Eindelijk was er dan een avond met wind! En dat is goed voor ons. Daarnaast hadden we 11 man aan boord, dus alle ingredienten voor een succesvol en gezellige wedstrijd. En dat is het geworden. Perfecte start en als 4de over de lijn. (5de op handicap). Leonie en opa stuurden om de beurt en beide stonden te glunderen! We zagen de nieuwe AC45 finishen en vlak daarachter voer de Vodafone tri, zonder mast... Foto's en filmpje volgen als we terug zijn van vakantie.
Ja, we zijn dus op vakantie. Met z'n 2-en! De mannetjes zijn bij opa en oma en wij zitten in Tongariro national park. Dit gebied bestaat uit een groep vulkanen waarvan de laatste in 2007 uitbarstte. Hier is "the most beautiful one day walk"  van Nieuw Zeeland en die hebben we gelopen. Dat was dus echt geniaal. 's Morgens om 6:00 op om op tijd aan het begin van de trek te staan. Vervolgens loop je 7 uur lang door schitterend vulkanisch gebied. Via kraters en kratermeren naar de top van Mount Tongariro. Vanaf die top heb je schitterend uitzicht op Mount Doom (van de Lord of the Rings). Een bijna perfect symmetrische vulkaan. Daarna loop je via de andere kant van de bergketen weer naar beneden, door een dicht bos tot aan de parkeerplaats waar een busje ons weer terug bracht naar ons hotel. Echt schitterend. Foto's en filmpje volgen.
De volgende dag spierpijn, rustdag. Mooie waterval bekeken en onszelf op een massage getrakteerd.
Vandaag zijn we naar het skigebied gereden (nu bijna geen sneeuw overigens) en namen twee liftjes naar het hoogste punt. Van daar liepen we in 2 uur naar een mooie graat, met uitzicht over het hele park. We liepen nog even over een stuk sneeuw, dat was lang geleden... Verder lekker chillen, boekjes lezen, wijntjes drinken en lang in bad zitten.
Morgen vertrekken we naar Turangi waar we 4 dagen in een lodge aan een rivier zitten. Turangi is beroemd om het "trout fly fishing", dus dat moesten we maar eens gaan proberen.
Het is heerlijk zo even met z'n tweetjes!