Archief 2011 (maart)

Terug

Poetsen, bezoek en de lokale marktplaats

Deze week stond in het teken van klaarmaken. Zoals waarschijnlijk ook de komende 5 weken. We hebben weer een enorme klussenlijst afgevinkt. Een kleine greep: watermaker is uitgebouwd en voor een beurt, verstuivers zijn schoongemaakt, generator en motor hebben beide nieuwe olie, nieuwe filters en nieuwe impellers gekregen, we passen de roerconstructie iets aan, we hebben een nieuwe ankerketting en een nieuwe “ankerkettingtandwiel” moeten kopen (we konden het anker alleen nog ophalen door onze voet op de ketting te houden tijdens het hijsen omdat de ketting zo versleten was dat hij niet meer vastgehouden werd door het “ankerkettingtandwiel”) we wassen alle kussens en hoezen en we poetsen en poetsen tot we geen zin meer hebben, maar het ziet er dan ook weer tip top uit.

Deze week stond in het teken van klaarmaken. Zoals waarschijnlijk ook de komende 5 weken. We hebben weer een enorme klussenlijst afgevinkt. Een kleine greep: watermaker is uitgebouwd en voor een beurt, verstuivers zijn schoongemaakt, generator en motor hebben beide nieuwe olie, nieuwe filters en nieuwe impellers gekregen, we passen de roerconstructie iets aan, we hebben een nieuwe ankerketting en een nieuwe "ankerkettingtandwiel” moeten kopen (we konden het anker alleen nog ophalen door onze voet op de ketting te houden tijdens het hijsen omdat de ketting zo versleten was dat hij niet meer vastgehouden werd door het "ankerkettingtandwiel”) we wassen alle kussens en hoezen en we poetsen en poetsen tot we geen zin meer hebben, maar het ziet er dan ook weer tip top uit.

 

Koen (de zoon van een oud collega van Leonie) is op bezoek en dat is erg gezellig. Hij en zijn vriendje Alex zijn de grote entertainers voor de mannetjes. Voetballen, rugbyen, bordspelletjes en computerspelletjes: dikke pret.

 

We moeten komende weken ook de kaarten en pilots gaan kopen voor het stuk naar huis. Dat is lastig. We zijn er nog niet uit welke route we gaan varen. Wat het vooral lastig maakt, is dat het moeilijk is om een jaar vooruit te kijken en een inschatting te maken van de piraterij ten oosten van Afrika over een jaar. We waren altijd van plan om door de Rode Zee naar huis te varen, maar overwegen nu om Kaap de Goede Hoop te ronden (ca. 12.000 kilometer extra…).

 

Verder gaat het goed met de mannetjes. Heel herkenbaar voor mij is, dat ze enorm genieten van bezoek en op bezoek gaan. Ze vinden het geweldig als kindjes komt spelen of als ze bij kindjes mogen spelen. Afgelopen weekend zijn we gaan lunchen bij Tegan, Blue en hun twee kindjes ten westen van Auckland. En vorige week waren Kent en Nathan (en hun ouders, Jon en Sharon) hier weer voor een BBQ. De jongens spelen enorm zoet met elkaar en met de andere kindjes en dat vinden wij dus nogal geniaal. Kent, Nathan en hun ouders varen met ons mee naar Fiji en blijven dan nog een week extra aan boord om Fiji te ontdekken. Dat wordt druk, maar ook erg gezellig. Daarna komt Renee (die altijd met ons wedstrijden vaart) een aantal weken met ons meevaren. Ze is dol op de kindjes en de kindjes op haar en wij vinden het erg gezellig.

 

We zijn voorzichtig begonnen met het verkopen van spulletjes op de lokale marktplaats. Dat is nog niet zo makkelijk. Vooral bootspulletjes zijn moeilijk te verkopen. De oude ankerketting, een schitterende Flexofold propeller bijvoorbeeld, krijgen we niet verkocht. Onze twee vouwfietsen overigens wel. Dat scheelt enorm veel ruimte in de punt en we gebruikten ze eigenlijk toch bijna nooit. De komende weken moeten we alles wat we hier in 7 maanden vergaard hebben weer proberen kwijt te raken. Mooie uitdaging.