Archief 2011 (mei)

Terug

Eindelijk een ei gelegd!

Na maanden van dubben, piekeren, wikken en wegen (tot excellijsten met plussen en minnen aan toe) hebben we eindelijk een ei gelegd over de route die we naar huis willen varen. We kiezen voor transport van Elena langs Somalie. Dat betekent dat wij met z'n vieren van de Malediven naar Turkije per vliegtuig zullen reizen en Elena per vrachtschip. Elena zal, 3 weken later, eind maart, in Turkije worden afgeleverd.

Na maanden van dubben, piekeren, wikken en wegen (tot excellijsten met plussen en minnen aan toe) hebben we eindelijk een ei gelegd over de route die we naar huis willen varen. We kiezen voor transport van Elena langs Somalie. Dat betekent dat wij met z'n vieren van de Malediven  naar Turkije per vliegtuig zullen reizen en Elena per vrachtschip. Elena zal, 3 weken later, eind maart, in Turkije worden afgeleverd. Het is een kostbare zaak, maar we denken dat die route ons, en vooral ook de kindjes, meer te bieden heeft. Het betekent minder haast, minder lange afstanden op zee en meer tijd aan wal in interessante culturen.
 
"Maar amai, dan zeilen jullie niet de ganse wereld rond??" Ah nee, als die  vervelende piraten er niet zouden zijn, zouden we natuurlijk wel zelf door de Rode Zee zijn gevaren, maar dat is nu te riskant wat ons betreft en we vinden Zuid-Afrika te ver omvaren. Dat zullen onze Belgische vrienden van Small Nest ons vast niet licht laten vergeten. De pinten zullen bitter smaken, als zij toffe verhalen vertellen over het ronden van Kaap de Goede Hoop. Maar allee, zo houden we nog wat te wensen over op ons lijstje van mooie bestemmingen. Wij zijn in ieder geval helemaal opgelucht en hebben enorm veel zin in het komende stuk. Nu eerst maar eens naar Vanuatu.