Archief 2011 (oktober)

Terug

19 oktober 2011, door Oma Jeany

Net nadat Pim zijn stukje had geschreven, barstte er een echt gigantisch onweer los! Het kwam steeds dichterbij en was niet leuk, flitsen overal om ons heen en we hebben het ook in het water, verderop, zien inslaan met zo'n rode vuurbal onderaan. Daar had ik tot nu toe alleen maar over gelezen. Mees sliep overal doorheen en Pietje was nog wakker en vond het helemaal niet eng. Uiteindelijk begon het te regenen, zoals dat alleen in de tropen kan. Alle luiken dicht en dan wordt het heel erg warm binnen in de boot. Lekker zitten kletsen en weer een hoop geleerd over het leven op een boot.
 
De volgende dag zijn we naar Pangkor Laut Resort gevaren, waar de jongens eindeloos hebben gezwommen tot hun handjes zo verschrompeld waren, dat ze er als oude mannetjes uit gingen zien. Er vlogen en liepen pauwen en hornbills (soort toekans) in en rond het resort. De Pina Colada's smaakten uitstekend! Op de terugweg zien we een boom met tientallen vleermuizen erin! Terug op de boot begon het weer te onweren, zoals eigenlijk iedere dag, maar niet zo erg deze keer. Wat is het toch enorm leuk om je kleinzonen een verhaaltje voor te kunnen lezen voor het slapen gaan. Relaxed wakker worden zonder haast te hebben, je hoeft immers nergens naar toe. Eerst even wat rondjes rond de boot zwemmen en dan ontbijten met weetabix of havermoutpap, heerlijk. Gezeild tot de wind op was en naar een prachtige baai gevaren.
 
Een historisch moment, want hier zijn Leonie en Adam 10 jaar geleden op hun tandemfietstocht van Bangkok naar Kuala Lumpur ook geweest. Pim zwemt naar de kant. Als we Sammie de kant optrekken staan er 4 babypoesje ons op te wachten, waarvan 2 met een kort staartje van 3 cm. lang, dat is hier schijnbaar een ander ras. We gaan met een taxibusje naar Pangkor City en eten in een restaurantje, waar je zelf je eten mag uitzoeken. Daarna even de toerist uitgehangen en wat groente en fruit gekocht.
 
We gaan nog even naar zo'n ongerept strandje om lekker te stoeien met de jongens en een dam te bouwen, strandtekeningen te maken en enorm te genieten van het warme water! Aan boord krijgen de jongens ons cadeautje: een darda-baan met een ferrari en een porsche, Er wordt hard geraced tot de pannekoeken die het rode team (Pim en Leonie) hadden gebakken op tafel staan. Als toetje de lekkerste fruitsalade die ik ooit gegeten heb, wat een feest allemaal. Het blauwe team doet de afwas en dan gaat het weer regenen en dus de luiken weer dicht.