Archief 2011 (oktober)

Terug

Bezoekwissel

Van Pulau Kukup varen we 14 mijl naar Pulau Pisang. Het eiland lijkt onbewoond, maar er is een vuurtoren en zo nu en dan zien we mensen over de rotsen lopen, die vissen vangen of schelpen zoeken. We gaan op dinghysafari en vinden een verlaten hutje en de resten van een pier. Verder vinden we een groot bot…. van een mens? In alle vroegte vertrekken we naar Pulau Besar. Het lijkt een mooi eiland met veel hotels en resorts, maar het blijkt een vervallen toestand. Iemand zegt ons, dat we niet kunnen zwemmen vanaf het strand, dus we gaan op zoek naar een zwembad met hotel. Het eerste hotel heeft de boel wat laten versloffen en het zwembadwater is groen.

Van Pulau Kukup varen we 14 mijl naar Pulau Pisang. Het eiland lijkt onbewoond, maar er is een vuurtoren en zo nu en dan zien we mensen over de rotsen lopen, die vissen vangen of schelpen zoeken. We gaan op dinghysafari en vinden een verlaten hutje en de resten van een pier. Verder vinden we een groot bot…. van een mens? In alle vroegte vertrekken we naar Pulau Besar. Het lijkt een mooi eiland met veel hotels en resorts, maar het blijkt een vervallen toestand. Iemand zegt ons, dat we niet kunnen zwemmen vanaf het strand, dus we gaan op zoek naar een zwembad met hotel. Het eerste hotel heeft de boel wat laten versloffen en het zwembadwater is groen. We mogen er niet in zwemmen. Het tweede hotel is nog erger. Het zwembadwater is bruin. We worden aangevallen door muggen en vluchten naar het strand, waar we beachball spelen. Babs blijkt een geduchte tegenstander voor Adam. Uiteindelijk vinden we verkoeling door van de boot af een afkoelzwemmetje te doen.
 
We varen door naar Port Dickson en komen er na een tijdje achter, dat de marina een paar mijl ten zuiden van Port Dickson ligt… Paar mijl omgevaren dus. De marina heeft een heerlijk zwembad. We genieten van een frisse duik, als ons volgende bezoek zich aandient: opa en oma! De jongens vliegen ze in de armen. We hebben ze ruim een jaar niet gezien, dus we vinden het geweldig dat ze hun beider 60e verjaardag hier komen vieren. Ze kennen bovendien Babs goed. Babs neemt ons allemaal mee uit eten. Het is heel gezellig en tot in de late uurtjes worden er gintonics gedronken. De jongens worden enorm verwend met kado's en we genieten weer van echte Hollandse boerenkaas.
 
We bezoeken met z'n allen Malacca. Het is een lange taxirit, maar het blijkt de moeite waard. Malacca is oude havenstad, waar eerst de Portugezen, later de Hollanders en vervolgens de Engelsen het voor het zeggen hadden. Er zijn veel mooie oude gebouwen bewaard gebleven en we maken een leuke tour op drie rikshaws. We lunchen aan het water en zien verschillende grote leguanen overzwemmen. We maken er een gezellige laatste avond met Babs van. Ze vertrekt in het holst van de nacht om naar Java en vervolgens Bali te vliegen, waar ze nog wat langer vakantie viert. Het was enorm gezellig met Babs.
 
Nu zijn we onderweg naar Pulau Pangkor. We varen een nacht door en draaien twee aan twee wacht. Het blauwe team is aan het koken en het ruikt veelbelovend. We hebben tot een uur geleden heerlijk kunnen zeilen, maar nu is de wind helaas eruit gezakt en de motor weer aan. Die wilde overigens niet starten, toen we uit de haven wilden vertrekken, maar - geen nood - : "Wie bellen we dan Pietje?". Pieter: "Arno!" Het euvel kan gelukkig verholpen worden, blijkt slechts een vieze dieselfilter. Opa en oma genieten intens en zullen binnenkort zelf een stukje schrijven.