Archief 2011 (oktober)

Terug

Verrassend mooi

Oma, Adam en ik doen twee duiken bij Pulau Payar. We hebben geen hoge verwachtingen, want we hebben al lang geen helder water meer gezien. We zwemmen eerst een stuk door ‘woestijn', waardoor ons vermoeden in eerste instantie bevestigd wordt, en dan belanden we ineens in een ware ‘oase'! Er is een muur van koraal met veel verschillende soorten vissen, waaronder enorm veel grote ‘groupers'.

Oma, Adam en ik doen twee duiken bij Pulau Payar. We hebben geen hoge verwachtingen, want we hebben al lang geen helder water meer gezien. We zwemmen eerst een stuk door ‘woestijn', waardoor ons vermoeden in eerste instantie bevestigd wordt, en dan belanden we ineens in een ware ‘oase'! Er is een muur van koraal met veel verschillende soorten vissen, waaronder enorm veel grote ‘groupers'. We zien o.a. een zeeslang, razor fish (die zwemmen rechtop), een zeepaardje, drie barracuda's, een morene, velden van anemonen, een schildpad en een kwal. Het is echt onverwacht mooi. Ondertussen is opa op het strand met Mees en Pieter en zo'n duizend toeristen, die per boot vanaf Langkawi hier een dagtrip naartoe maken. Als iedereen weer aan boord is, lichten we het anker en motoren we naar het zuiden van Langkawi. Een onverwacht mooi landschap doemt op. Hoge rotseilanden bedekt met oerwoud steken omhoog uit het water. We kiezen een prachtige ankerplek en gaan de volgende ochtend op dinghysafari. We varen twee grotten in, zien een mooi zwart aapje met een grijze kuif van boom naar boom springen, zien een ijsvogel voorbij vliegen en we zien een varaan zwemmen. Er vliegen zoveel visarenden, dat we er niet eens meer van op kijken. We varen de mangrove in en peddelen door het doolhof van open plekken tussen de wortels. Het is er ongelofelijk stil.

Het is een regenvrije avond, waardoor we buiten kunnen borrelen. We genieten van het schitterende uitzicht en het blauwe team verrast ons met gevulde eitjes.

Pieter kruipt hangerig op schoot en voelt warm aan. Hij heeft koorts. We bellen opa Peter voor doktersadvies en kijken het nog een dagje aan.

We motoren tussen de eilanden door naar Kuah, de grote stad op Langkawi, waar we afmeren in de marina van de Royal Langkawi Yacht Club. Er is een heerlijk zwembad bij. We eten bij de ‘night market', wat weer een leuke ervaring is. Best spicy, maar wel lekker. 8 euro voor ons allezes inclusief 4 flesjes water!