Archief 2012 (april)

Terug

Neusje van de zalm

Een mooi moment: Pieter zwemt voor het eerst helemaal zelf achter de Elena! Pietje springt vanaf de hekstoel in zee en Adam besluit even te kijken wat er gebeurt, als hij niet ingrijpt. Moeiteloos zwemt Pietje naar het zwemplatform. Hij glundert van oor tot oor en wij zijn ook apetrots!
 
Ons eiland wordt helaas in beslag genomen door gasten van het resort, dus we spelen op en rond de Elena tot ze eindelijk weggaan. Zodra de gasten afgevoerd worden, racen we naar het eiland om nog even te rennen met de jongens. Er zijn nog 3 medewerkers van het resort alles aan het opruimen, maar die sturen ons vast niet weg. Sterker nog, zodra we uit de Sammie stappen, krijgen de jongetjes elk een flesje frisdrank in hun handen gedrukt. Nog sterker, ze vragen of we niet even aan tafel willen zitten. En dan serveren ze ons, alsof wij ook gasten van het peperdure resort zijn, alle restjes van de lunch:
Chilled king prawns
Tasmanian smoked salmon
Vietnamese vegetarian rice paper rolls with sweet chili sauce
Chocolate mud cake
Druiven
We hebben al lang niet zo fantastisch gegeten, dus proppen onszelf om 16:00 uur 's middags helemaal vol met al deze heerlijke lekkernijen. Ook de staf doet zich tegoed aan de kliekjes, voordat ze de boel weer afbreken en inpakken. Wat een feest!
 
De laaddatum wordt helaas weer uitgesteld (4 april). Dat betekent wel dat we een extra dag kunnen genieten van ons laatste exotische onbewoonde eiland. We genieten er dus nog even heel hard van. We tekenen een stad in het zand. We steken peddels en een schep in het zand en spelen boompje verwisselen. We snorkelen en zwemmen, vangen krabbetjes en rennen langs de waterlijn. Wat een leven en wat zullen we dit missen! We kijken aan de ene kant uit naar Europa, maar aan de andere kant sluiten we met pijn in ons hart een bijzonder hoofdstuk van onze reis af.
 
Morgen moeten we in Male nog wat dingen regelen en maandagochtend vlieg ik met de jongetjes naar Turkije, waar we, na 1 nacht in Istanbul bij de familie Bierman, Bart en Lot en hun 2 zoontjes in Marmaris zullen ontmoeten. Adam volgt hopelijk donderdag, na het laden van de Elena.
 
We willen nogmaals iedreen die bijgedragen heeft aan Ekka hartelijk bedanken! We hebben nu een substantieel deel van de kosten van een busje bij elkaar gebracht. We houden jullie op de hoogte van het project!