Archief 2012 (februari)

Terug

Ekka geholpen, 8744!!

Fundraising Thermometer
Help us help Ekka!
Help us help Ekka
Als u wilt doneren, gebruik
dan rekeningnummer:

40.28.40.682 ten name van
A.H. Kok cj te Denekamp
o.v.v. Ekka
If you wish to donate money, please do so on the following account:

40.28.40.682 in the name of A.H. Kok,
IBAN NL38ABNA0402840682 (0 is zero)
BIC (Swiftcode) ABNANL2A
Address: Potmaten 2, 7591EM, Denekamp, The Netherlands.Nederlands
English
 
Beste allen,
We hebben jullie hulp nodig. Een korte inleiding. Onze amigo, Ekka, heeft 3 kindjes. De oudste, Navindu (14), doet het enorm goed op school. Hij zit op een goede school, is de beste van z'n klas en is captain van het school cricket team. Zijn familie is enorm trots op hem. Zie ook het nieuwe fotoalbum dat vandaag of morgen online staat.
 
2 maanden geleden is Imaja (7), Ekka's dochter, met spoed opgenomen in het academisch ziekenhuis van Colombo. Ze heeft oesophagale varices, met als waarschijnlijke complicatie Factor 5 Leiden. Dat klinkt wat technisch, maar haar vooruitzichten zijn niet erg goed. Ze krijgt goede zorg vanuit het ziekenhuis, maar haar situatie drukt emotioneel, tijdtechnisch en financieel zwaar op de hele familie.
 
We hebben de afgelopen 3 weken uitgebreid met hen overlegd, wat wij zouden kunnen doen om te helpen. Het probleem is, dat de tuktuk genoeg opbrengt om te overleven, maar niet voldoende om te kunnen sparen. Ze hebben niet eens een bankrekeningnummer. Ekka zou hun situatie graag structureel willen verbeteren door een busje te kopen. Hierdoor kan hij meer verdienen, geld wegzetten voor later, voor de extra medische kosten van Imaja en gaat er tegelijkertijd wat druk weg bij hun zoon om succesvol te worden en voor hun oude dag te moeten zorgen.
 
Het bezitten van een busje om zo rondreizen door Sri Lanka te kunnen organiseren zou deze groei mogelijk maken. Wij zijn van mening dat dit een mooie oplossing zou zijn.
 
Om een microkrediet te krijgen, om een fatsoenlijk busje te kopen, moet Ekka echter "eigen geld" inbrengen. Geld dat hij niet heeft. Wij willen proberen dat eigen geld op te halen bij onze lezers en bij alle zeilers die bij hem thuis te gast geweest zijn. We hebben die zeilers allemaal aangeschreven met het verzoek om een donatie. We hebben samen met Ekka een investeerder bereid gevonden om het microkrediet te verstrekken. Een oprechte man, die zich net als ons wil inzetten voor de familie. Zijn zoon is een klasgenoot van Ekka's zoon en ze spelen samen in het cricket team van hun school. Hij is bereid het busje te financieren en Ekka zal het busje in 5 jaar aflossen, waarna het van hem is.
 
De investeerder gaat hem helpen om toeristen te krijgen, wij helpen door een website op te zetten en die voorlopig voor hem te runnen. Na verloop van tijd zal zijn vrouw dit gaan overnemen, als zij haar computercursus gedaan heeft en beter Engels heeft geleerd. Ze is enorm gedreven om dat voor elkaar te krijgen.
 
Ons doel is om tenminste 5000 dollar bij elkaar te krijgen. De investeerder betaalt de rest, zo'n 25.000 dollar om een goed Toyota busje te kopen. Vervolgens betaalt Ekka de investeerder in 5 jaar af. Ons geld is een donatie, wel is iedereen van harte uitgenodigd om de familie te bezoeken! Of een rondreis door Sri Lanka te maken in 'ons' busje.
 
Ik hoop dat je wilt helpen. Het zou zo'n geniale kans zijn voor deze familie om hun situatie te verbeteren. Het zijn zulke schitterende mensen.
 
Het rekeningnr is: 40.28.40.682 ten name van A.H. Kok cj te Denekamp o.v.v. Ekka.
 
Wij zullen ervoor zorgen dat al het geld op een nog te openen account van Ekka wordt gestort. Hoe meer wij binnenhalen, hoe kleiner het gedeelte dat Ekka moet afbetalen aan de investeerder en hoe eerder het busje van hem is.
 
Het zou fantastisch zijn als je mee kunt doen!
We houden jullie op de hoogte van de vorderingen!


Dear Yachties,
We, a family of four, are circumnavigating the world from Holland to Holland. There are so many interesting people you meet during your travels. All of you, for instance, have met Ekka, the tuk tuk driver from Galle. Some of you have had the privilage to meet his wonderful family. For the ones who visited many years ago, we attached a picture. Ekka and his wife now have two boys and a lovely girl. The oldest, Navindu (14), is doing incredibly well. He is attending a good school and is captain of the school cricket team, as well as being first in his class. His family is incredibly proud of him. Ekka still works his tuktuk, with a great smile and total honesty.
 
2 months ago Ekka's daughter, Imaja (7), was admitted to hospital for emergency treatment after spitting blood. She was diagnosed with oesophagale varices and to complicate matters she possibly also has Factor 5 Leiden. To most of us that sounds very technical, but it is a severe condition and the prospects for Imaja unfortunately do not seem bright. She is receiving good medical care in the academic hospital of Colombo, but her illness puts a big strain on the family: emotionally, timewise and financially.
We have talked with Ekka and his wife extensively and asked what we could do to help. The problem is that the tuktuk brings enough money in for day to day survival, but no money can be put away as savings. They don't even have a bank account. Ekka would like to change this by buying a van, thus making it possible to earn a bigger