Archief 2012 (februari)

Terug

Help!

Beste allen,
 
We hebben jullie hulp nodig. Een korte inleiding. Onze amigo, Ekka, heeft 3 kindjes. De oudste, Navindu (14), doet het enorm goed op school. Hij zit op een goede school, is de beste van z'n klas en is captain van het school cricket team. Zijn familie is enorm trots op hem. Zie ook het nieuwe fotoalbum dat vandaag of morgen online staat.


Beste allen,
 
We hebben jullie hulp nodig. Een korte inleiding. Onze amigo, Ekka, heeft 3 kindjes. De oudste, Navindu (14), doet het enorm goed op school. Hij zit op een goede school, is de beste van z'n klas en is captain van het school cricket team. Zijn familie is enorm trots op hem. Zie ook het nieuwe fotoalbum dat vandaag of morgen online staat.
 
2 maanden geleden is Imaja (7), Ekka's dochter, met spoed opgenomen in het academisch ziekenhuis van Colombo. Ze heeft oesophagale varices, met als waarschijnlijke complicatie Factor 5 Leiden. Dat klinkt wat technisch, maar haar vooruitzichten zijn niet erg goed. Ze krijgt goede zorg vanuit het ziekenhuis, maar haar situatie drukt emotioneel, tijdtechnisch en financieel zwaar op de hele familie.
 
We hebben de afgelopen 3 weken uitgebreid met hen overlegd, wat wij zouden kunnen doen om te helpen. Het probleem is, dat de tuktuk genoeg opbrengt om te overleven, maar niet voldoende om te kunnen sparen. Ze hebben niet eens een bankrekeningnummer. Ekka zou hun situatie graag structureel willen verbeteren door een busje te kopen. Hierdoor kan hij meer verdienen, geld wegzetten voor later, voor de extra medische kosten van Imaja en gaat er tegelijkertijd wat druk weg bij hun zoon om succesvol te worden en voor hun oude dag te moeten zorgen.
 
Het bezitten van een busje om zo rondreizen door Sri Lanka te kunnen organiseren zou deze groei mogelijk maken. Wij zijn van mening dat dit een mooie oplossing zou zijn.  
 
Om een microkrediet te krijgen, om een fatsoenlijk busje te kopen, moet Ekka echter "eigen geld" inbrengen. Geld dat hij niet heeft. Wij willen proberen dat eigen geld op te halen bij onze lezers en bij alle zeilers die bij hem thuis te gast geweest zijn. We hebben die zeilers allemaal aangeschreven met het verzoek om een donatie. We hebben samen met Ekka een investeerder bereid gevonden om het microkrediet te verstrekken. Een oprechte man, die zich net als ons wil inzetten voor de familie. Zijn zoon is een klasgenoot van Ekka's zoon en ze spelen samen in het cricket team van hun school. Hij is bereid het busje te financieren en Ekka zal het busje in 5 jaar aflossen, waarna het van hem is.
 
De investeerder gaat hem helpen om toeristen te krijgen, wij helpen door een website op te zetten en die voorlopig voor hem te runnen. Na verloop van tijd zal zijn vrouw dit gaan overnemen, als zij haar computercursus gedaan heeft en beter Engels heeft geleerd. Ze is enorm gedreven om dat voor elkaar te krijgen.
 
Ons doel is om tenminste 5000 dollar bij elkaar te krijgen. De investeerder betaalt de rest, zo'n 25.000 dollar om een goed Toyota busje te kopen. Vervolgens betaalt Ekka de investeerder in 5 jaar af. Ons geld is een donatie, wel is iedereen van harte uitgenodigd om de familie te bezoeken! Of een rondreis door Sri Lanka te maken in 'ons' busje.
 
Ik hoop dat je wilt helpen. Het zou zo'n geniale kans zijn voor deze familie om hun situatie te verbeteren. Het zijn zulke schitterende mensen.
 
Het rekeningnr is: 40.28.40.682 ten name van A.H. Kok cj te Denekamp o.v.v. Ekka.
 
Wij zullen ervoor zorgen dat al het geld op een nog te openen account van Ekka wordt gestort. Hoe meer wij binnenhalen, hoe kleiner het gedeelte dat Ekka moet afbetalen aan de investeerder en hoe eerder het busje van hem is.
 
Het zou fantastisch zijn als je mee kunt doen!
We houden jullie op de hoogte van de vorderingen!