Archief 2012 (juli)

Terug

Tropische dag

Peter en Astrid komen aan met de Scillonian en nemen het zonnetje mee! We varen naar Great Ganilly, ons favoriete ankerplekje. Het is een onbewoond eiland en er liggen bijna nooit andere boten. Het ligt prima beschut voor de windrichting en swell van dat moment… De mannen springen in de Sammie met de vishengels en halen eindeloos veel Pollocks binnen! Eindelijk weer verse vis! Mees en Pieter genieten ervan en tillen alsmaar de levende vissen uit de emmer. 3 jaar geleden zoende Pieter de vissen! De vis smaakt goed en we gaan lekker slapen.
 
Het is windstil, maar rond 3:30 uur rolt er ineens een enorme swell de baai in… We liggen allemaal uren wakker en Peter komt 's ochtends wat groen z'n bed uit. Inmiddels is er een Westerly 33 naast ons geankerd: David, Kate, Jasper (7), Sam (5) en Archie (5). We ontmoetten ze bij Jasper en Lindsey's huwelijk in Drompvent en kwamen er vrij snel achter, dat zij rond dezelfde tijd op de Scillies zouden zijn. We klimmen met z'n allen naar de top van Great Ganilly tussen de heide, bramen en varens door. We zien zeehonden zwemmen, zelfs tot vlakbij de boot!
 
David nodigt ons uit voor een BBQ. Zij hebben nog wat worstjes en we bespreken wat wij kunnen
inbrengen. "Vis!" zegt Adam zelfverzekerd. David gelooft er niks van. Adam gaat met alle 5 jongetjes in de Sammie vissen en ze vangen inderdaad 6 Pollocks in een fatsoenlijke maat. We besluiten te BBQ-en op een zandplaat bij eb. Flesje wijn erbij… Wat wil je nog meer? Mees loopt uiteindelijk in z'n zwembroek met z'n zonnepet op, op blote voeten over het zand. Het lijkt de tropen wel!
 
Vlak voordat de zandplaat weer door de vloed wordt opgeslokt, maken we ons uit de voeten. Bij het wegvaren met de Sammie (met opa en oma erbij best vol), raken we een golf onhandig en worden Pietje en ik overspoeld met ijskoud zout water: toch niet zo tropisch!
We halen allebei het anker op en varen naar een baai, waar we hopelijk wat rustiger liggen. Mees vaart mee met Dave en Kate en de jongens. We liggen aan een mooring tussen Tresco en Bryher. Dave en Kate en de jongens eten met z'n allen bij ons aan boord. We zitten tot laat in de kuip te genieten van de zon en de gezelligheid. Wat een fantastische dag!