Archief 2012 (juni)

Terug

Halverwege

De nacht verloopt rustig. Op een vreemd verschijnsel na. Tijdens mijn wacht zie ik ineens drie fel knipperende lichten aan de hemel. Vliegtuigen? Maar toch geen drie? Satellieten? Maar toch geen drie? Je zou bijna in UFO's gaan geloven! Geen idee wat het was. Verder zie ik tijdens mijn wacht, net als gisterennacht, dolfijnen. Nee, ik zie ze niet, want het is te donker (de kleine maan die er is, gaat vroeg onder), maar ik HOOR ze. Je hoort hun ademhaling en je hoort ze weer het water in plonsen. Door de fluoriserende plankton zie je de tunnels die ze in het water maken. Schitterend. Ik hoor zelfs op een gegeven moment een blij flipper-geluid. Ontroerend mooi. Zouden ze voelen dat er mensen aan boord zijn?
 
's Avonds en 's nachts koelt het overigens behoorlijk af. Ik trek elke avond een joggingbroek en een vestje aan. Dat zegt bij mij niet veel, maar de afgelopen 8 maanden heb ik die niet of nauwelijks nodig gehad.Overdag halen we schoolwerk in, want dat was er de afgelopen 2 dagen door zeeziekte niet van gekomen. Mees en Pieter knutselen een prachtige lampion. Ik doe een handwasje (onder helling kan de wasmachine het niet aan), maak een fruitsalade en dan is het alweer tijd voor de lunch. We genieten van ons laatste stuk kaas, dat Wouter mee had genomen. We doen een dutje, lezen voor, spelen Uno, drinken melk uit een kokosnoot, de dag kabbelt voorbij als een zondag, waarop je nergens naartoe hoeft. Heerlijk.
 
Bij de borrel vieren we dat we halverwege zijn. Het is nog zo'n 412 mijl naar Galle (Sri Lanka) en we hebben er nu (18:30 uur) 426 mijl op zitten. We hebben nog geen enkel ander schip gezien, behalve op onze AIS, op grote afstand. We hebben niemand gesproken die naar Sri Lanka en/of de Malediven ging. We zijn benieuwd of we nog andere cruisers tegen zullen komen. Hoe dan ook, we genieten volop van onze voorlopig laatste grote oversteek.