Archief 2012 (juni)

Terug

Op weg naar Gibraltar

Terug op de boot en we zijn allebei hartstikke moe. Het was een heerlijk weekje Frankrijk, maar ook druk en emotioneel. Wat was ik jaloers op iedereen die vanaf de boerderij naar het noorden mocht rijden, terwijl wij teruggingen naar Elena. Het idee om 's avonds lekker in bad te klimmen en gewoon maandag aan het werk te mogen, leek mij aantrekkelijker dan nog 7 weken hard doorvaren. Om veel familie en vrienden plots zo dichtbij te hebben, heerlijk. Des te meer zin om weer aan te komen in Rotterdam!
 
Maar goed, we zijn dus gewoon weer aan het varen en eigenlijk is er niets te klagen. Het is mooi weer, goeie koffie en er liggen twee gezellige Ieren in de baai. We tanken de boot vol en ik ga nog even aan de gang met het vervangen van het startrelais. De laatste paar keer moest Leonie starten, terwijl ik in de motorkamer met een schroevendraaier kortsluiting tussen de twee grote polen van het startrelais maakte. Het kon, maar het was niet handig. Terwijl ik het relais dus wil vervangen, springt er plots een stroomdraadje los. Die zat wel erg los. Eerst maar eens kijken wat er gebeurt, als ik het draadje weer goed vastsoldeer. Voila, motor start weer zoals het hoort. Het nieuwe relais gaat in de bak "reserve".
We vertrekken na de lunch met prima wind richting het zuiden. Helaas houdt de wind het rond 20:00 uur voor gezien en motoren we nu alweer een tijdje vanaf Cabo de Palos naar het westen. Het is zo'n twee dagen varen naar de Straat van Gibraltar en het is zaak er met oostenwind doorheen te varen. Als de wind er tegen staat, kan het er namelijk behoorlijk tekeer gaan. Het lijkt erop, dat we over 2 dagen een weerraam hebben om er doorheen te kunnen, fingers crossed. De mannetjes hebben gelukkig geen last van de "after vakantie dip", die hun vader wel had. Ze speelden uitgebreid met lego en waren gelukkig met z'n 2-en en niet zeeziek. We zien dolfijnen bij de boot en varen over een spiegelgladde zee langs Cartagena door de 'Golfo de Vera'. De AIS ziet groen van alle driehoekjes, die schepen voorstellen.
Anders geen bijzonderheden!