Archief 2012 (maart)

Terug

Even een korte update

Allereerst waren we helemaal vergeten te vertellen, dat we een nieuwe Gerrie hebben. Jullie kennen wellicht het treurige einde van Gerrie de Gecko in het scharnier van de kuiptafel. We zijn inmiddels over zijn verlies heen en er is dus een nieuwe! Pietje zag hem in Galle over de vloer van een restaurantje kruipen, bedacht zich geen moment en ving hem. In een plastic fles werd hij naar de Elena vervoerd. Gerrie woont sindsdien in de keuken en eet ons ongedierte op! We laten 's nachts altijd een lampje voor hem aan, zodat zijn vangkansen behoorlijk omhoog gaan. Gerrie kwam aan boord als een 3 dagen oud, piepklein beestje, maar is inmiddels uitgegroeid tot een behoorlijk stevige Gecko. Schijnbaar is er dus voldoende voedsel...
 
Verder is het hier genieten. Adembenemend mooi eigenlijk. We varen steeds van sandspit naar onbewoond eilandje, naar mooi rif, om zo vooral de dure resorts te mijden. Dat gaat prima. Gister lagen we weer in zo'n juweeltje. Er zat een klein gaatje in het rif waar we mooi tussen pasten en uiteindelijk lagen we tussen een piepkleine sandspit en een uitgebreid rifsysteem in. Het is hier overal vrij diep ankeren, steeds tussen de 25-30 meter, lang leve ons Rocna anker!
 
We snorkelen uitgebreid met de mannetjes, Pietje inmiddels ook zonder bandjes! Wij moeten dan wel dichtbij hem blijven, zodat hij af en toe even op onze rug op adem kan komen. Het was geweldig. Super helder water, mega veel visjes en mooi, levend koraal. Mees duikt op iedere giant clam die hij ziet en vindt het schitterend als de schelp dicht gaat, als hij zijn vinger in de buurt houdt. We zagen een Cowtail stingray, voor het eerst! Mooie rog met een lange staart, die er echt uitziet als een koeienstaart.
 
Nu zijn we weer op weg naar een wat zuidelijker eilandengroepje, waarvan onze pilot zegt: "... Enjoy these two deserted islands, which are connected to each other by a long strip of champagne sand: an enchanting place". En het mooiste is, we zijn hier bijna helemaal alleen. Wij waren bootje nummer 4 dit seizoen, dus het is hier echt leeg. Als Adam en Eva lopen we helemaal in ons eentje in ons eigen paradijsje.