Archief 2012 (maart)

Terug

Ons eiland

Als we net weer terug liggen bij ons eigen onbewoonde eilandje (bij vloed niet groter dan 25 meter), blijkt ineens ons internetkrediet op de iPad op. Stukzitten. We kunnen normaal goed zonder internet, maar nu is het belangrijk de updates van ons transportschip van Sevenstar te ontvangen. We varen dus de 7 mijl weer terug naar Hulumale...
 
Daar aangekomen ga ik met de mannetjes op zoek naar internetkrediet en drinken we koffie en sapjes bij een heerlijk Arabisch koffiehuisje. We eten weer in 'ons' restaurantje (8 euro met z'n vieren) en gaan weer terug maar de Elena. 's Avonds komt een Duits stel borrelen, die we Sri Lanka al eerder ontmoetten. Het zijn erg leuke mensen en het is heerlijk om (na wekenlang alleen met z'n 4-en op pad te zijn) eindelijk weer eens met volwassenen te praten. Het wordt een mooie avond met teveel rode wijn.
 
De volgende ochtend vertrekken we direct weer naar ons privé eilandje. We leggen Elena voor anker in 18 meter kraakhelder water en springen er meteen in. Het is de laatste dagen windstil geworden en dus heet. Zo heet, dat we zelfs de grote zilveren zonnetent over de boot spannen.
 
Inmiddels liggen we hier alweer twee dagen. Af en toe wordt ons eiland ingepikt door Baros resort, die privé dineetjes organiseert voor hun gasten op ons eiland. Er ligt dan een dikke 43 ft motorboot vlakbij voor anker, als wc... We vonden, nadat de gasten vertokken waren, een A4-tje met het menu. 7 gangen. Van 'free dived Maldivian Lobster' tot 'grass fed Tasmanian sirloin'. Klinkt geweldig hè?
 
Maar gelukkig hebben we het eiland meestal voor onszelf. We kunnen er vanaf de boot naartoe zwemmen en dat doen we dan ook. De mannetjes springen inmiddels vanaf de hekstoel zo het water in. Terug naar het zwemplatform en dan nog een keer. Ook klimmen de mannetjes tot onze lichte bezorgdheid langs de ankerketting de diepte in. Steeds als wij denken, nou wordt het echt te diep zwemmen ze weer snel naar boven. En als toppunt duiken Pietje en ik onder de Elena door. Ze kunnen dan nog niet fietsen, ze zijn inmiddels wel echte waterratjes.
 
Rond ons eiland ligt een schitterend koraalrif. We zien heel veel mooie vissen, black tip haaien en een mooie zeeschildpad. We bouwen een gracht dwars door ons eiland en klooien eindeloos aan. Kortom het is feest.
 
Nog drie dagen genieten van de tropen en dan truien aan voor Turkije!