Archief 2012 (maart)

Terug

Van paradijs naar paradijs

Na een lange dag motoren en 2 uur zoeken naar een geschikte ankerplek, liggen we bij een prachtig onbewoond eiland. De pilot stuurt ons eerst naar een verkeerde ankerplek, erg onbeschut. We moeten verder zoeken maar zijn eigenlijk te laat. Als de zon eenmaal laag staat kan je het rif niet langer zien door de schittering in het water. Adam staat voorop en schreeuwt plots: "vol achteruit!!". De hele boot trilt als de motor vol in de achteruit gezet wordt. Met nog maar 0,8m onder de kiel staan we stil, vlak voor een stuk koraal. Lang leve onze Autoprop! Je moet af en toe een beetje geluk hebben. Niet veel later vinden we een schitterend plekje.
 
Er zwemt een Manta Ray vlak achter de boot. Adam springt er meteen in met de onderwatercamera. Het strand is schitterend en vrij van sandflies. We snorkelen 2 keer per dag met z'n 4-en en zien onder andere een zwemmende octopus, 2 schildpadden, een grote Morene, mooi koraal, nog twee grote Manta Rays en heel veel vissen en visjes. We roosteren Marshmellows boven ons vuurtje op het strand. Wat een paradijs.
 
Eigenlijk wordt het niet beter dan dit, maar na ruim 2 dagen varen we toch weer verder, nieuwsgierig naar wat de Malediven ons nog meer te bieden heeft. We steken over naar een volgend atol en stoppen een paar uur bij een eiland met een stadje om wat inkopen te doen en foto's op internet te zetten. We lunchen in een lokaal restaurant en kopen als toetje in een winkel een heerlijk ijsje.
 
Daarna varen we weer naar een onbewoond eiland, want dat is toch het meest relaxt. Er zwemmen weer Manta Rays naast de boot en deze keer lukt het Adam om er mooie foto's van te maken. Hij ziet ook een familie Eagle Rays en een paar dikke tonijnen. Met een grote glimlach komt hij uit het water.
 
Het koraal is hier nog mooier dan op de vorige plek. Het strand is schitterend, maar... sandflies vergallen voor mij de lol. De jongens hebben er gelukkig alledrie geen last van. Ze worden er ofwel niet door gestoken of ze hebben er geen reactie op. Ik daarentegen, wordt meteen aangevallen, zit onder de bulten en weet dat ik de komende 2 weken vreselijke jeuk heb. Wat mij betreft gaan we dus snel weer op zoek naar het volgende paradijsje!
 
's Middags komt er een vissertje langsvaren en geeft ons twee mooie Groupers, heerlijke witte vis. Adam geeft ze een van onze reserve snorkelmaskers cadeau. Iedereen blij. Overigens is het transport alweer uitgesteld. De laaddatum staat nu op 26 maart, maar ik verwacht dat het nog later zal worden.